Hvordan jeg tenker

Bistand med trening, kosthold og helse som helhet er for mange ømfintlig, en reise i inntrykk og følelser, områder som ofte tidligere er forsøkt arbeidet med med varierende grad av hell eller opplevelse av suksess, noe bærekraftig. Det har jeg all respekt for, og jeg samler derfor noen tanker om nettopp hvordan det tenker og søker måloppnåelse under.

 

Vi besitter alle ulike og unike kvaliteter, imponerende og alminnelige, kjedelige og tiltrekkende. Vi er unike i vår innpakning, hver og en med ulike mål og retninger i livet. Noen drømmer om den kommende Syden-ferien, andre ser frem til desember-måned og alle de koselige pyntede butikkene som er å finne på de søndagsåpne kjøpesentrene. Vi ser frem til hendelser, begivenheter og spesifikke datoer. Felles er at vi er mennesker, mennesker som alle søker glede og mestring i livet.

Vi er også mennesker som er formet av fortiden, lever i nåtiden og beveger oss mot fremtiden. Vi påvirkes daglig av mennesker vi omgås, tilbakemeldinger vi får og erfaringer vi gjør oss. Kanskje er det positivt, sannsynligvis er det lærdom, men stadig er det også ting vi ville valgt bort om muligheten var der, men som vi allikevel må ta med oss og bære med oss videre i livet.

Felles for oss alle, er at vi sitter inne med uforløst potensial, et potensiale så stort og fascinerende at det vanskelig kan forstås. Kanskje skal det ei heller forstås, men det er på mange måter et kraftfullt og nyttig verktøy som kan drives oss opp og frem.

Jeg arbeider som personlig trener, og har gjort så på fulltid siden 2012. Jeg tilrettelegger tøff, fysisk trening, gode kostholdsråd og tilbakemeldinger på teknikk og hvordan de kan trene så nært optimalt som mulig for situasjonen de befinner seg i. Men mer enn noe annet jobber jeg med mennesker og målene deres. Jeg elsker å forstå, å tilrettelegge, å avdekke hva de egentlige utfordringene er som blokkerer de fra å bevege seg videre.

Å gå ned i vekt handler ikke om å gå ned i vekt, det er bare det så tydelige utfallet av en serie med prosesser som leder oss mot hovedmålet. Et hovedmål, for anledningen vektreduksjon, er et spørsmål om å forstå tidligere adferd. Om du nå ønsker å gå ned 30 kg, er det en grunn til at du gikk de opp i utgangspunktet. Ja, inntaket av kalorier har over en periode vært uhensiktsmessig høyt, men det trenger du ikke meg til å forstå. Jeg kan hjelpe deg med å ta tak i de dårlige rutinene, tilrettelegge hverdagen og kostholdet så det er praktisk gjennomførbart og bistå deg med å tenke annerledes, alt hvis mål er varige endringer.

Jeg håper jeg kan hjelpe deg.